jar with silver feathers

You know, maybe the reason we fall in love so fast is because we've got so much love to give?

3.17.2010

В мир таинственных огней..

Никога не съм мислила, че някой ме забелязва, наблюдава. Исках да съм невидима и в желанието си един ден наистина станах такава. Или поне така си мислих. Дните ми минаваха в мъгла, еднообразни и все пак толкова различни. Различни, защото приятелите ми винаги са ме чакали в училище, широко усмихнати и с топла прегръдка. Но на път към училище, в автобуса, аз съм 'никой', прозрачен въздух, който хората подминават; едно обикновено лице, което изглежда твърде изморено, за да му бъде обърнато внимание. А и тези пусти слушалки на емпефорката, които създават илюзията, че живея в различен свят, отделен, напълно далечен, мой си свят, ми се струва, че държаха останалите на определена дистанция. Или поне така си мислих.
Днес получих съобщение във фейсбук от някакъв напълно непознат.. Поема на английски. Не беше нещо дълго, но все пак онези пет-шест реда ми се забиха в съзнанието, събуждайки странни въпроси. Би трябвало да съм ужасена, уплашена до смърт, имайки в предвид предния случай, когато ми посетиха песен и се случиха онези отвратителни кошмарни неща.. Но не съм. Все пак съм едно обикновено момиче. Да откриеш, че си бил нечие вдъхновение, без значение мотивите и причината, е нещо невероятно. Да знаеш, че някой те е наблюдавал и е пишел поема за теб, само за теб.. Не знам, красиво е. Боже, осъзнавам колко налудничаво звуча.. Ха-ха. Но можете ли да ме вините?
А аз си мислех, че съм невидима..


Бтв, исках да го попитам разни неща, но призрачният спомен от миналото ми нашепва да не го правя, ако не искам да се разочаровам. Ще покрия мига под стъклен похлупак този път, надявайки се красотата му да не изчезне.



----------------
Now playing: Полина Гагарина - Колыбельная

3 comments:

Anonymous said...

Истински хубаво и необикновено е чувството, че си събудил нещо хубаво у някой - били то познат или непознат. (:

fka.selkie said...

Нали.. Сигурно ще ме държи поне три дена.. (sunshine)

awi said...

твърде е хубаво, за да позволяваш на призраците от миналото да го анулират. всеки път е за себе си... всяка проверка си струва. :)