jar with silver feathers

You know, maybe the reason we fall in love so fast is because we've got so much love to give?

8.11.2008

Breaking Dawn, The Host и други блестящи камъчета

Колко време отлагах този пост, не е истина.. лол. А в началото беше само Брейкинг Доун, хъх. Сега трябва да правя ревюта на цели две книги, пък ще ми е за първи път.. Е, голям праз, ако стане - стане! И без това общо взето няма да е точно превю, ами мои си наблюдения.. кхъм.. Тъдъдъ!

Breaking Dawn

от Stephenie Meyer

Четвъртата, последна книга от поредицата Twilight от гледната точка на Бела. Честно казано не знам защо толкова много рових и сайтове и глупости и да се разочаровам със спойлери. Не че се оказаха грешни, но извадени от контекста изглеждаха жалки и смешни. Сега, вече като я прочетох.. смятам, че е велика. Мисля, че е перфектният край. В крайна сметка - това не е история за реалността, така че добавянето на още свръх-естествени създания и случки си е съвсем нормално и наистина ми се иска да изгоря живи онези непросветени хейтъри, които са срам за обществото от фенове на книгите. Щели да горят книгите, да ги връщат на Амазон, простотии..
Бела най-накрая се осъзна горката и спря да мисли само за себе си. Крайно време й беше.. хах. Дам, определено порасна в тази книга..
Джейкъб вече даже ми е симпатичен. Може би защото имаше цяла една трета от книгата отделена на неговата гледна точка. Все още не го оправдавам за Ню Муун и Еклипс, но да речем, че и той си намери мястото в книгата и спря да се лута между вече започнали връзки.
Семейство Кулен бяха супер яки и чаровни както винаги. Не знам защо, но винаги много ме е забавлявал Емет. Радвам се, че в тази книга видяхме повече от него.
Сет е такъв сладууур! Може би единствения върколак, който обичам. Като малко дете - невинен и добродушен, му отреждам почетно място сред героите, които никога няма да забравя..
И като заговорихме за незабравими.. Ах, Едуард.. *място за въздишки* Той беше причината да започна да чета книги от сърце, тайно надявайки се да открия частички от него и в други герои. Той беше причината да започна да мечтая за г-н Перфектен. Завинаги ще остане в сърцето ми ииии ще се връщам към него постоянно. Защото го обичам. Да, обичам измислен герой от книга и въобще не ме интересува, че е глупаво! Той е толкова много, че просто не е измислен правилния епитет, с който да го определиш.. Просто dazzling. Никога, никога няма да те забравя, мили мой вампир! *многосърчица*


    "Don't be afraid," I murmured.
    "We belong together."
    I was abruptly overwhelmed by the truth of my own words.
    This moment was so perfect, so right,
    there was no way to doubt it.
    his arms wrapped aroung me,
    holding me against him...
    It felt like every nerve ending in my body was a live wire.
    "Forever," he agreed.


The Host

от Stephenie Meyer

Ааах.. Прекрасна книга. Има си всичко - извънземни, любов, любовен три/четири-ъгълник.. И толкова много емоции, признавам Стефани честно. Та, общо взето става въпрос за нашествие на извънземни 'души'(souls), които се настаняват в телата на хората, като самите души на хората умират. Но явно не винаги.. В случая с главната героиня Wanderer, която е била на сума ти планети досега, тя не успява да разкара душата на първоначалната собственичка на тялото й - Melanie. И така двете си живеят със спомените на Мел, докато Уонда не се влюбва в любимия на Мел - Джаред и двете тръгват да го търсят.. И дам, нататъка, естествено щом има книга, го намират.. но се появява и още един пич - Ian O'Shea, който се влюбва пък в Уонда и даа, представете си, заплетена история. Лол. Но много красива.. Наистина те кара да се замислиш над някои неща. И се надявам, че ще има продължение, защото много недовършено свърши. ;/

'I held you in my hand, Wanderer. And you were so beautiful" ~Ian O'Shea

'Jared is my past, you are my present.'
'And your future if you want that.'
'Yes, please.' ~Wanda/Ian

Сега след като си прочета поредната на Пратчет за вещиците, смятам да почна серията за вампири на Ан Райс или за нейните вещици, не съм сигурна още. и ми остава да чакам Mindight Sun с главното участие на Едуард..
Общо взето, чета си. И дам, Билито да се яви в скайп да ми прати онази глава.. xD
Приятно лято, еврибади!!



----------------
Now playing: Staind - Please
via FoxyTunes

4 comments:

Nina said...

Аз тъкмо свърших Breaking dawn. По едно време си мислех, че историята става seriously out of hand, но както каза - перфектният край (:

fka.selkie said...

А, Лизи? Наистина ли си ги чела? харесаха ли ти???

(sun)

И да, радвам се, че на още един му е харесал края.. Вече се отчайвах..

Nina said...

хахах... прочетох ги за пет дена и четирите... дали са ми харесали? взеха ми дъха! невероятни са (:
тенкс фор шоуинг ми ^^

fka.selkie said...

ааа.. много се радвам, Лизи. ♥ *усмих*